składniki
2 1/2 szklanki mąki tortowej
30 dag margaryny
1 szklanka orzechów zmiksowanych zblendowanych blenderem
2/3 szklanki cukru krysztalu
4 jabłka obrane i starte
2 obrane banany i pokrojone w plastry
cynamon
żurawina i rodzynki
przygotowanie
cukier kryształ wsyp do miski dodaj mąkę oraz orzechy, wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj margarynę i zmiksuj, nawet jak będą grudki to proszę tym się nie przejmować.
Masę dzielimy na 3 części a starte jablka mieszamy z bananami
kolejność
1 część posypki dajemy na dno tortownicy potem jabłka z bananem i troszkę bakalii.
2 część posypki zasypujemy owoce a na to kładziemy ostatnią warstwę owoców i zasypujemy 3 częścią posypki i pieczemy w piekarniku ok 45 minut . Ciasto jest bez jajek 🙂
Tereniu u Ciebie pysznie i kolorowo, będę zaglądała częściej 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Beatko i zapraszam
PolubieniePolubienie
Placek na bogato! Taka wzbogacona wersja szarlotki. Z orzechami musi być rewelacyjne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nam smakowała i już znikla Dorotko ale polecam mało pracy
PolubieniePolubienie
Bardzo smacznie wygląda. Wszystko mam, oprócz bananów. Jutro je kupuję i piekę. Na pewno cudnie tez pachnie 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Małgosiu
PolubieniePolubienie
Z dodatkiem bananów i orzechów musi smakować pysznie 🙂
PolubieniePolubienie
Przepis przydatny ze względu gdy mamy malo czasu
PolubieniePolubienie