krokiety nie co inaczej

dnia

Składniki:

chleb tostowy 3 ziarna -każdą kromeczkę rozwałkować

1kg  ziemniaków ugotowanych

450 g boczku surowego -przysmażonego na patelni

30 dag pieczarek oczyszczonych i usmażonych

przygotowanie

wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku , teraz na kążdy tost kładziemy masę i zwijamy

Na końcu obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy

Nadzienie można sobie zawsze zmieniać wedle uznania ,smakują na zimno i na ciepło, podajemy klasycznie z barszczem 🙂

 

 

Reklamy

10 komentarzy Dodaj własny

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje i polecam

      Polubienie

  1. Czy zwijamy tak jak klasycznie krokiety? Czyli zakładamy boki do środka. Czy raczej tylko rolujemy? Jak w praktyce zachowuje się chleb tostowy? Mam ochotę wypróbować 🙂

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Ja tylko rolowalam ,bez zakładania boków pozdrawiam

      Polubienie

  2. Kasia K. pisze:

    Bardzo fajny przepis. Smaczny i szybki 🙂

    Polubienie

  3. marcepanowy kącik pisze:

    Tereniu jutro zrobię krokiety w/g Twojego przepisu. Wyglądaja smacznie i oszczędzaja nasz czas w kuchni.

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuj Małgosiu ,to fakt czas jest zaoszczędzony ,pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

  4. Uwielbiam krokiety, w takiej wersji jeszcze nigdy nie robiłam 🙂

    Polubienie

  5. mojewyroby pisze:

    Warto spóbować a nadzienia zmieniać polecam

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s