Babcine gołąbki po babcinemu- a nadzienie można zmieniać ,jak kto lubi,

Składnik

kapusta włoska rozdzielić liście ,każdy jeden liść włożyć do gotującej wody i na 3 min i wyciągnąć ,

kg boczku ,5 kiełbasek śląskich ,1 kg pieczarek ,woreczek ryżu lub kaszy co kto lubi .

przygotowanie

kiełbaski i boczek pokroić w kostkę usmażyć, To samo robimy z pieczarkami .ryż ugotować .Gdy mamy wszystko gotowe połączyć doprawić do smaku .Gołąbki układac jeden koło drugiego ciasno podlać wodą i włożyć do gorącego piekarnika ,trzymać tak długo aż lekko zbrązowieją . 180st .

3 myśli w temacie “Babcine gołąbki po babcinemu- a nadzienie można zmieniać ,jak kto lubi,

Dodaj komentarz

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...