Przepis zaczerpnięty ze strony przepisy.pl
Składniki na ciasto
350 g mąki tortowej
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
2 łyżki kakao
2 jajka
125 g cukier kryształ
200 g margaryny Kasia
przygotowanie ciasta
wszystkie składniki wymieszać razem mikserem i odstawić na 20 min do lodówki. Ja miałam blaszkę 24 x 24 – wyłożyć papierem do pieczenia, na dno formy dajemy połowę ciasta i podpiekamy na 20 minut.
masa serowa
1 wiaderko sera 1 kg
5 jajek
50 g margaryny
150 g cukier puder
50 g mąki ziemniaczanej
400 g kruchych krówek
przygotowanie masy serowej
Jajka ubić z cukrem dodać biały ser ,margarynę i mąkę , Gdy masa gotowa to dajemy na blaszkę .
Na upieczony spód dać gotową masę serową na tym poukładać krówki ,lekko wciskając w ser i posypać pozostałym ciastem .Formę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st .piec godzinę a potem obniżyć na 120 st i piec 30 minut . Piekłam tak jak tu napisane i ciasto było bardzo smaczne nie za słodkie
Takiej wersji serniczka jeszcze nie piekłam:)
PolubieniePolubienie
Dorotko córka piekła ,i nie był za słodki więc go polecam
PolubieniePolubienie
Uwielbiam serniki pod każdą postacią 🙂 Pychotka 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Aniu dla mnie każdy sernik jest pyszny ,a ten był wyjątkowy dla mnie bo z krówkami ,a takiego przepisu nie znałam
PolubieniePolubienie
Dla nas pyszna nowość 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje bardzo
PolubieniePolubienie
Brzmi bardzo apetycznie 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu polecam jest w sam raz nie zasłodki
PolubieniePolubienie
Robiłam raz,i nawet zdjęcia nie zdążyłam cyknąć,dosłownie ostatni okrojony kawałek 😉 rewelacyjny
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak to prawda jest przepyszny pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Sernik to moje ulubione ciasto, a jeszcze z dodatkiem krowek….mniam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Myślę Edytko że to ciasto a szczególnie sernik każdy lubi pozdrawiam
PolubieniePolubienie