Szybkie i proste ciasto gdy mamy mało czasu, można ją upiec w podłużnej foremce czy okrągłej, idealnie się też sprawdzi jako babka wielkanocna bo długo utrzymuje świeżość. .
składniki
2 szklanki mąki wrocławskiej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki cukru kryształu
sok z 1 cytryny
1/2 szklanki jogurtu zwykłego – nie greckiego
1/2 szklanki oleju
3 jaka
1 szklanka obranej cukinii- startej na tarce
wszystkie składniki dajemy do jednej miski i miksujemy po czym wlewamy do foremki i pieczemy godzinę w 180 st. Potem wystarczy posypać cukrem pudrem, lub polukrować czy polać polewą ja użyłam lukru .Ale to już wedle waszego uznania .
Lukier zrobiony z 1/2 szklanki cukru pudru i 4 łyżek śmietany rozmieszać i smarować babkę.
Mam bardzo podobny przepis i ciasto jest mega pyszne 🙂 Mniam 🙂
PolubieniePolubienie
Ja mam przepis Aniu z gazetki jadłam wczaraj i potwierdzam że nawet na babkę wielkanocną przepis się nadaje tak mało pracy przy nim pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Bardzo lubimy wszelkie ciasta z cukinią – są pyszne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nam też zasmakowało ,i na pewno wykorzystam ten przepis jeszcze nie raz pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Bardzo podoba mi się ten przepis. Na pewno z niego skorzystam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Witaj Dorotka polecam bo jest bardzo smaczna
pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Super 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Lubię takie wilgotne ciacha
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam gdy się ma mało czasu zeby coś upiec
PolubieniePolubienie
Smakowicie wygląda i takie proste do wykonania 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak
PolubieniePolubienie
Idealna babeczka do kawy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Martusia polecam i pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Bardzo mi sie podoba ten przepis, musze wyprobowac 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam mało pracy przy nim pozdrawiam
PolubieniePolubienie