skkładniki
2 szkl mąki tortowej
2o dag masła lub margaryny
5 jajek
oliwa
2 filety rybne
1 filet z kurczaka taki mniejszy
szparagi ugotowane i pokrojone
2 pomidory
1/2 szkl kremówki
20 dag sera żołtego startego
zioła ,przyprawy ,sól pieprz
przygotowanie
Zagnieść ciasto z mąki, masła i 1 jajka, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki wody i pół łyżeczki soli to wszystko zagniatamy i na godzinę do lodówki a potem wyłożyć na blaszkę.
Ciasto podpiec w piekarniku aż będzie gotowe a potem wyjąć z piekarnik i dać na stół , dokładać składniki.
Gdy ciasto mamy na blaszce układamy składniki pokrojoną rybę w paski i na jednej połowie ciasta a na 2 filet z kurczaka posypać szparagami ,rybę i mięsko wcześniej doprawić.
śmietanę wymieszać ze żołtym startym serem doprawić do smaku i dodać 4 jajka rozmieszać doprawić zalać ciasto, a na końcu poukładać plastry pomidorów ,zapiekać w piekarniku ok45 min 180 st
Musi być pyszna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam ja ją robiłam już kilka razy nawet z rybką
PolubieniePolubienie
Prosto i idzie się tym konkretnie najeść 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak kasiu
PolubieniePolubienie
Tarta to zawsze świetny pomysł na pyszne jedzonko 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak Aniu rodzinka bardzo ją lubi pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Tarta na bogato! Ale zjadłabym porcyjkę:)
PolubieniePolubienie
Dorotka to zapraszam na tartę i pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Apetyczna tarta 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam
PolubieniePolubienie
Pyszna musi być ta tarta 🙂
PolubieniePolubienie
Mi akurat najbardziej smakuje z rybką ale to rzecz gustu
PolubieniePolubienie