To ciasto jest przeznaczone na dużą blachę ,ale ja upiekłam z połowy składników które tu są podane i w małej blaszce 24 na 24 .
podaje składniki na dużą blachę
3 paczki herbatników -ja użyłam kakaowe
1 kg twarogu z wiaderka – ja miałam twaróg sernikowy z mascarpone firmy president
2 szklanki cukru kryształu
8 jajek
15 dag masła
szczypta soli
2 łyżki wiórków kokosowych
5 dag rodzynek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki wrocławskiej
polewa
1 tabliczka białej czekolady
1/3 szklanka kremówki
smarujemy ciasto polewą i ozdabiamy
Białka ubić razem ze solą na sztywną pianę i garnek odkładamy ‚
W następnym garnku ucieramy masło ,z cukrem i żółtkami na puszystą masę .Potem dodajemy biały ser oraz obie mąki i dalej ucieramy ,.Na koniec dodać kokos i rodzynki wymieszać łyżką oraz dodać ubitą pianę i też wymieszać ,przełożyć do blaszki i pieczemy .Blaszkę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia na to herbatniki i wylać masę serową ,pieczemy .180 st przez ok 1 godz. Jak sernik upieczony zostawić go przy uchylonych drzwiczkach .Potem dajemy polewę .
Pyszny serniczek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie taki jest polecam Asiu
PolubieniePolubienie
Rewelacyjny sernik. Wygląda przepysznie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Wspaniale się prezentuję Twój sernik, Tereniu. Dziś też upiekłam, tyle że dyniowy:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dorotka takiego to nie jadłam dyniowego
PolubieniePolubienie
Pięknie wygląda ten sernik, dodatek Oreo to strzał w 10 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie