Ciasto kokosowe- z masą jagodową

kokosem z masą jagodową –

składniki

4 jaj ka duże osobno dajemy żółtka ,osobno białka ubić na pianę

9 łyżek cukru kryształu ,proszek do pieczenia

kakao 2 łyżki

120 g mąki pszennej

przygotowanie

białka wcześniej ubić na sztywną pianę.żółtka utrzeć z cukrem kryształem potem dodajemy mąkę kakao i proszek do pieczenia ,mieszamy łyżką i pieczemy w blaszce 33na 28 .

masa kokosowa

pierwsze ugotować budyń 500ml mleka wsypać kokos ,150g ,4 lyżki cukru kryształu zagotować .

150 ml mleka rozpuścić 2 budynie waniliowe i2 łyżki mąki ziemniaczanej ,wsypujemy do gotującego się mleka i mieszamy aż będzie gęsty i żeby się nie przypaliło .

Jak budyń będzie zimny trzeba go utrzeć z masłem .Pierwsze ucieramy masło a potem dodajemy zimny budyń i masa gotowa ,dajemy na ciasto jako 1 warstwę.

2 warstwa ciasta

krem jagodowy 1 opakowanie mrożonych jagod 300g

Musimy je rozmrozić i na sitko .

śmietanę 36 procentową ubijamy z 4 łyczkami cukru pudru na małych obrotach ,300ml . .żelatynę 3 łyżki rozpuszczamy w gorącej wodzie .Potrzebujemy jeszcze 2 galaretki ciemne .

Jagody zmiksować dodawać żelatynę i galaretki wsypać i wszystko wymieszać .powoli wymieszać z ubitą śmietaną , i wyłożyć na masę kokosową .

8 myśli w temacie “Ciasto kokosowe- z masą jagodową

Dodaj komentarz

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...