kokosem z masą jagodową –
składniki
4 jaj ka duże osobno dajemy żółtka ,osobno białka ubić na pianę
9 łyżek cukru kryształu ,proszek do pieczenia
kakao 2 łyżki
120 g mąki pszennej
przygotowanie
białka wcześniej ubić na sztywną pianę.żółtka utrzeć z cukrem kryształem potem dodajemy mąkę kakao i proszek do pieczenia ,mieszamy łyżką i pieczemy w blaszce 33na 28 .
masa kokosowa
pierwsze ugotować budyń 500ml mleka wsypać kokos ,150g ,4 lyżki cukru kryształu zagotować .
150 ml mleka rozpuścić 2 budynie waniliowe i2 łyżki mąki ziemniaczanej ,wsypujemy do gotującego się mleka i mieszamy aż będzie gęsty i żeby się nie przypaliło .
Jak budyń będzie zimny trzeba go utrzeć z masłem .Pierwsze ucieramy masło a potem dodajemy zimny budyń i masa gotowa ,dajemy na ciasto jako 1 warstwę.
2 warstwa ciasta
krem jagodowy 1 opakowanie mrożonych jagod 300g
Musimy je rozmrozić i na sitko .
śmietanę 36 procentową ubijamy z 4 łyczkami cukru pudru na małych obrotach ,300ml . .żelatynę 3 łyżki rozpuszczamy w gorącej wodzie .Potrzebujemy jeszcze 2 galaretki ciemne .
Jagody zmiksować dodawać żelatynę i galaretki wsypać i wszystko wymieszać .powoli wymieszać z ubitą śmietaną , i wyłożyć na masę kokosową .
Kolejne pyszne ciasto 🙂 bardzo smakowite połączenie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i śmiało polecam
PolubieniePolubienie
Jaki smakolyk, pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Edytko polecam
PolubieniePolubienie
Pięknie się prezentuje 🙂
PolubieniePolubienie
I smaczne a szybko znika
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z przyjemnością skorzystam z przepisu!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam szybko znika z talerza
PolubieniePolubienie