Okres świąt to czas że dużo pieczemy ciast czy też ciastek i zostają nam białka ten sernik daje na możliwość że nie musi to być keks czy też bezy lub mrozić białka bo można dla rodzinki upiec pyszny sernik .
podaje składniki
1 wiaderko sera
25 dek cukru kryształu
5 ,łyżek śmietany 18 procentowej
1 masło lub margaryna roztopiona
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka białek
przygotowanie
ubijąjąc białka dodać troszkę soli na koniec łyżeczki .
Potem ser dajemy do miski .Masło roztapiamy i jak będzie zimne dajemy do sera po kolei resztę składników i mieszamy łyżką , A na samym końcu dajemy pianę sztywno ubitą .wymieszać i dać do tortownicy pieczemy w 180st 1 godzina20 min ,każdy piekarnik piecze inaczej .
Ciekawy przepis! Sernika bez żółtek jeszcze nie piekłam! Zwykle. gdy zostają mi białka, piekę bezy. Następnym razem będzie sernik!
PolubieniePolubienie
Dorotka polecam bo ja na pewno jeszcze nie raz upiek to ciasto bardzo polecam piekłam w tortownicy
PolubieniePolubienie
Sernik to ciasto bez którego nie wyobrażam sobie świąt 🙂 pysznie się zapowiada Twój sernik 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Magda i pozdrawiam
PolubieniePolubienie