Przepis znaleziony w starej gazetce .Autora brak ,więc nie wiadomo kto to wymyślił ja w każdym razie pozmieniałam składniki .
składniki
25 dag mięsa zmielonego -ja dałam z indyka
25 dag fileta z kurczaka oczyszczonego i drobno pokrojonego
25 dag pieczarek usmażonych już
1 opakowanie ciasta francuskiego -rozłożyć je i troszkę rozwałkować -przyciąć do wymiarów tortownicy 24 cm ,ja przekroiłam na połowę i wyłożyłam jedną część tortownicy i z 2 częścią tak samo ,jak jest za dużo odkroić żeby było na zakrycie wierzchu ciasta
1 marchewka starta na tarce
1 mała cukinia starta na tarce
2 łyżki sosu sojowego
1 jajko
5 łyżek przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju
przyprawy sól ,pieprz zioła, ser parmezan
przygotowanie
Mięso usmażyć na patelni fileta i mielone z przyprawami. Pieczarki wcześniej usmażyć. To co mamy już usmażone dajemy do miski .Do miski dodać marchewkę ,cukinię ,sos sojowy ,i pozostałe składniki można jeszcze dodać ser żółty ,jajko
Tortownicę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia a potem ciastem francuskim wyłożyć do srodka dać mięso zakryć pozostałym ciastem francuskim i posypać parmezanem ,pieczemy w piekarniku nagrzanym 200st 40 min