Zupa pomidorowa babci

dnia

Zupa, której smak przypomina wakacje spędzone u babci. Klasyczna, pyszna i zdrowa.

Najpierw przygotowujemy wywar, w tym celu do garnka dajemy skrzydełko z kurczaka  oraz warzywa: marchew, seler, por, opaloną cebulę.. zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe. Doprawiamy solą i pieprzem

Gotujemy ok godzinę na małym ogniu ( na początku gotowania należy zdjąć szumowinę)

Po wskazanym czasie wyjmujemy mięso i warzywa, odkładamy. Marchewkę wykorzystamy do zupy.

Do wywaru dodajemy kilka łyżek przecieru pomidorowego, mieszamy. Mieszając wsypujemy trochę mąki a następnie kilka łyżek śmietany. Można dodać koperek

W osobnym garnku gotujemy makaron, jak sie ugotuje dodajemy go do zupy i doprawiamy mieszając.

 

73231251_420621435306293_5373130548313063424_n

 

 

 

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s