skladniki
1 paczka krakersów
2 galaretki pomarańczowe
2 opakowania serka włoskiego capreggio po 250 g
1 opakowanie śmietany 30 % 330g
2 opakowania śnieżki
2 kopiate łyżki cukru pudru
2 galaretki wiśniowe
przygotowanie
przepis jest na małą blaszkę 24 x 24
blaszkę wykładamy krakersami, galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, ja użyłam szklankę gotowanej wody na jedną galaretkę.
Smietanę ubijamy razem ze śnieżką, potem dodajemy cukier puder i bialy ser i miksujemy aż będzie jednolita masa a na końcu galaretki ,ja jeszcze dodałam żelatynę rozpuszczoną dodatkowo
jak masa gotowa wylewamy na krakersy
potem rozpuszczamy czerwone galaretki i jak już są gotowe zastygają to zalewamy sernik
Wygląda przepysznie! U mnie dziś też był sernik, tyle że pieczony. Pozdrawiam serdecznie, Tereniu:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dorotka serniki są przepyszne pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Wspaniałe orzeźwiające ciasto zrobiłaś. Na majowy weekend w sam raz 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A dziękuje Małgosiu i polecam
PolubieniePolubienie
Mniam, na takie upalne dni idealne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Martusia dokładnie tak
PolubieniePolubienie
Fajnie wygląda. 🙂 I pewnie w całym domu pięknie bzem pachniało. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziekuju kasiu , pachniało bzem uwielbiam BEZ pozdrawiam serdecznie
DzIekuje Kasiu <owszem pachniało bzem <uwielbiam bez
PolubieniePolubienie