Przepyszna bo szybko znikła
składniki na ciasto pieczemy w blaszce 24 na 24 lub tortownica
1 szklanka cukru kryształu
5 dużych jajek lub 6 małych
proszek do pieczenia 1 łyzeczka \
1/2 szklanki maku suchego
1/2 szklanki kokosu najlepiej kolorowy kokos
przygotowanie
białka ubijamy na sztywną pianę ,dodając cukier kryształ .Potem na powolnych obrotach mieszać i dodać zółtka .Potem tylko wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mieszać łyżką a na końcu mak i kokos .
ciasto wlewamy do przygotowanej wcześniej blaszki i pieczemy ok 45min 170st .
przepis na karpatkę kazdy zna ale tu zostawiam link ,można też zrobić gotową masę ze sklepu .
Wygląda bardzo kusząco!
PolubieniePolubienie
BArdzo polecam i pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Przepyszna 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Super torcik 🙂
PolubieniePolubienie
dziękuje
PolubieniePolubienie
Pyszne ciasto, robiłam kiedyś 🙂
PolubieniePolubienie
TAk to prawda
PolubieniePolubione przez 1 osoba