Bardzo fajnie i szybko się robią bo gotowe ciasto wkładamy do szprycy i kręcimy kółka na papierku ,zabawa dla dzieci fajna
składniki
1 szklanka wody zagotować z 100g masła
gdy się maslo roztopi dodać 200 g mąki i mieszamy aż masa będzie jednolita
odstawiamy aż masa będzie zimna
potem dodać 4 jajka i wymieszać mikserem, teraz przyciąć 6 kwadratów z papieru do pieczenia, masę nabieramy do szprycy i kręcimy kółka. Na patelni rozgrzać olej i wrzucamy papierem do góry, papierki potem same odchodzą i można zdiąć smażyć 2 stronę
ja dodatkowo jeszcze polukrowałam białym lukrem ,czekoladowym i posypałam cukrem pudrem
przepis na lukier
150 g cukru pudru dodać łyżkę soku z cytryny i 1 białko utrzeć
do czekoladowej dajemy kakao ,ja dałam 1 łyżkę kakao 3 łyżki białego lukru polecam fajna zabawa dla maluchów
Fajny przepis. Bardzo lubię eklerki i ptysie, ale nigdy jeszcze sama ciasta parzonego nie robiłam, więc przepis na pewno się przyda. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu bardzo łatwy przepis polecam
PolubieniePolubienie
Super 🙂
PolubieniePolubienie
Dziękuje Beti
PolubieniePolubienie
Takie ptysiowe gniazdka. Lubię ciasto parzone. Zresztą, jakiego nie lubię???
PolubieniePolubienie
Dorotka to tak jak ja każdy rodzaj ciasta lubię pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Tereniu bardzo fajny pomysł z tymi papierkami. Pozdrawiam serdecznie 💛💚💙
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Małgosiu szczerze mówiąc to nam bardzo zasmakowały i zrobię je jeszcze raz pozdrawiam
PolubieniePolubienie
koniecznie wypróbuję:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam ,fajnie się to robi jeszcze polukrować pycha
PolubieniePolubienie
Super gniazda i praktyczna porada z tymi papierkami.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ten przepis już miałam dawno od zeszłego roku tylko czasu brak na eksperymenty ,j a smażyłam na patelni dużej pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię pączki w takiej wersji, częściej je robię niż zwykłe 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak ,mniej pracy zajmują ,a nie są znów takie tuczące
PolubieniePolubienie
Oj ten przepis to na pewno wyprobuje. Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Domownikom tak smakowały że na tłusty czwartek znów zrobię ale zmasłem orzechowym pozdrawiam
PolubieniePolubienie