Ciasto Biedronka bez pieczenia -idealne gdy mamy awarie piekarnika

dnia

ciasto przeznaczone na blaszkę 24 na 24

Wystarczy tylko mieć

2 paczki  Delicji

2 paczki podłużnych biszkoptów

2 galaretki czerwone

1 opakowanie mascarpone 250 g

1 cukier waniliowy

2 budynie śmietankowe

mleko

papier do pieczenia

przygotowanie ciasta

2 galaretki rozpuścić według przepisu na galaretce i wymieszać i zostawić do wystygnięcia .

2 opakowania budyniu gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, tak żeby budyń był gęsty. Jak jest już ugotowany dajemy do wystudzenia i czekamy aż będzie zimny .

Zimny budyń ucieramy z mascarpone i dodajemy cukier waniliowy ,ja dodałam dodatkowo żurawinę.

A teraz kolejność układania: blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia a potem układamy biszkopty.

Na to wylewamy gotową masę budyniową już utartą z serkiem.

Na to wykładamy biszkopty, a potem wylewamy już gotową zastygnięta galaretkę czerwoną. Dajemy do lodówki aż galaretka całkiem zastygnie. Potem na końcu układamy delicje i mamy wszystko gotowe .Jeśli masa budyniowa wyjdzie wam za rzadka to jedyny ratunek dać żelatynę.

6 komentarzy Dodaj własny

  1. Katarzyna pisze:

    pysznie wyglada ta biedroneczka 🙂

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Takie bardzo proste ciasto Kasiu

      Polubienie

  2. Królowa Karo pisze:

    Cudownie się zapowiada ta Biedronka 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  3. Dorota pisze:

    Fajnie wygląda i z pewnością jest pyszne:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Takie w sam raz nie za słodkie

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s