Przepis miałam z gazety gdzie nie było autora przepisu. A ciasto mi wyszło tak jak na fotce poniżej – smaki dzieciństwa. To ciasto jest robione na różne sposoby ,czasem się daje wodę mineralna, czasem wodę gazowaną. Ciasto jest wygodne w przygotowaniu bo nie potrzeba wagi.
składniki
3 szklanki mąki tortowej
4 łyżki kakao ciemnego
6 jajek
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka wody
2 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
przygotowanie w tortownicy 21 cm
Jajka ubijamy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Gdy masa nabierze puszystości dodajemy -porcjami przesianą mąkę, proszek do pieczenia potem wodę i olej -zmiksować a potem podzielić na 2 części ciasto. Gdy ciasto już mamy podzielone do jednej części ciasta dajemy kakao i zmiksować. Do przygotowanej tortownicy kładziemy na przemian na środku tortownicy .,raz ciemną masę raz jasną po 1 łyżce na przemian .Ciasto wkładamy do piekarnika 180 st piec 1 godzina
Pysznie!
PolubieniePolubienie
Dziękuje już znikła
PolubieniePolubienie
Nie wiem czy łatwe czy trudne, ale na pewno wygląda rewelacyjnie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje ,Fakt że jest bardzo lubiane
PolubieniePolubienie
Widzę że i u ciebie pojawiła się zebra 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A tak naszła nas ochota
PolubieniePolubienie
Mój pierwszy nastoletni wypiek to zebra, dlatego sentyment i miłość mam ponadprzeciętną do wypieku😊❤👍
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pyszne ciasto polecam
PolubieniePolubienie
Świetne wygląda. Z pewnością wypróbuje Twój przepis! 🙂 W zamian mogę Ci polecić mój sprawdzony przepis na brownie z fasoli 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Brownie z fasoli nie jadlam chętnie skorzystam
PolubieniePolubione przez 1 osoba