Ja zrobiłam to ciasto jako ciasto bez pieczenia ale zawsze można piec na spód biszkopt nna blaszkę 24 na 24.
spód ciasta krakersy 1 paczka ,wykładamy krakersy smarujemy powidłami i nakładamy znów krakersy.
Następna warstwa na ciasto to potrzebna 1 butelka Kubusia pomarańczowy i 3 opakowania budyniu waniliowego .
Sok część wlewamy do garnka a drugą część zostawiamy żeby rozmieszać w nim budynie .jak się sok zagotuje wlewamy resztę soku z budyniami i mieszamy aby się nie przypaliło ,jak jest gęsty to wylewamy na krakersy .
Teraz śmietanę 36 procentową ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru ,ale wcześniej czerwoną galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu jak galaretka tężeje wlewamy do śmietany ,mieszamy łyżką, śmietany ma być 500ml .
Kolejna czynność to nakładamy dowolne owoce ,ja miałam banany i zalewamy galaretką dowolny kolor i ciasto gotowe ,
Smakowicie się prezentuje 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dziękuje i polecam szybko znika z talerzyka
PolubieniePolubienie
Bardzo apetycznie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dziękuje
PolubieniePolubienie
Fajnie wygląda, nazwa też ciekawa 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dziękuje polecam
PolubieniePolubienie