Uniwersalne kotleciki mięsne bo zawsze do nich można coś dorzucić jak nam zalega w lodówce -i ja tak tym razem zrobiłam .

A wystarczy mieć 1 podwójny filet drobiowy oczyszczony i pokrojony w kosteczkę

3 jajka surowe

3 łyżki mąki ziemniaczanej

1 łyżka mąki wrocławskiej

końcówkę pieczarek miałam usmażonych ok 15 dag

sera żółtego 20 dag startego

resztki ugotowanego kalafiora

i resztki szparagów ugotowanych

doprawić do smaku sól,pieprz,

wszystko wyrobić na jednolitą masę , jeśli jest za luźna to dodać bułki tartej a potem formować kotleciki i smażyć ,wcześniej obtaczamy je w bułce tartej i smażymy .Obiad na dwa dni gotowy .

4 myśli w temacie “Uniwersalne kotleciki mięsne bo zawsze do nich można coś dorzucić jak nam zalega w lodówce -i ja tak tym razem zrobiłam .

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...

%d blogerów lubi to: