Mielone a’la gołąbki – miały być gołąbki a przez pomyłkę jednego składnika którego miało nie być, wyszedł całkiem smaczny obiad

dnia

składniki

1 pekińska pokrojona i  ugotowana

1 kg mielonego z indyka

40 dag pieczarek oczyszczonych i drobno pokrojonych a potem smażymy

1 feta

20 dag sera żółtego startego

1 jajko

1 woreczek kaszy ugotowanej  lub ryżu

wszystko razem wymieszać i doprawić przyprawami , -jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą i formujemy kotleciki

wszystkie kotleciki obsmażamy na oleju na patelni ,potem kładziemy do pojemnika żaroodpornego zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy.

Podawać z ulubionym sosem i surówką

27744064_1709891079080517_1289142438_o

 

 

Reklamy

14 komentarzy Dodaj własny

  1. Beti pisze:

    Bardzo smaczny obiadek 🙂

    Polubienie

  2. Zgrabne, smaczne kotleciki 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Polecam i pozdrawiam

      Polubienie

  3. Joanna Ł pisze:

    Pyszna propozycja 🙂

    Polubienie

  4. Kasia K. pisze:

    Uwielbiam mielone w każdej postaci, więc na pewno się skuszę. 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Zapraszam Kasiu i serdecznie pozdrawiam

      Polubienie

  5. Fajna opcja 🙂
    Najlepsze dania wychodzą własnie przypadkiem 🙂

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Też tak sądzę pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

  6. Pyszny obiad 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  7. Beti pisze:

    Pyszny obiadek 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Tak to prawda pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s