Składniki są takie podstawowe które zawsze są w domu .
1 paczka wafli kwadratowych
4 łyżki cukru kryształu
1 kostka masła
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1 szklanka mleka w proszku
2 łyżki mleka
przygotowanie
blaszkę wyłożyć folią aluminiową .Andruty przyciąć na rozmiar blachy .
Teraz robimy masę
Do garnka dajemy masło ,mleko ,kawę ,cukier i mieszamy na małym ogniu żeby się składniki rozpuściły i masa była jednolita .Zdejmujemy z ognia wsypujemy mleko i cały czas mieszamy żeby grudek nie było .
Teraz smarujemy wafle przekładamy .Zostawiamy na noc i na drugi dzień można już kroić
andruty .
Pychotka 🙂 nie dziwię się, że szybko znikają 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie
Tereniu, u mnie też andruty szybko znikają! Najczęściej wafle smaruję dżemem i kremem czekoladowym albo masą kajmakowa.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
DOROTKA jak by nie były posmarowane tak zawsze znikną bo to jest przysmak dzieciństwa
PolubieniePolubienie
Uwielbiam – to mój smak dzieciństwa 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam zrobić
PolubieniePolubienie
Takie andruty pamiętam właśnie z dzieciństwa 🙂
PolubieniePolubienie
Asiu mi też przypomina dzieciństwo
PolubieniePolubienie
Wow, wyglądają pysznie!
PolubieniePolubienie
Aniu polecam
PolubieniePolubienie