tortownica 22 cm
A wystarczy tylko mieć składniki
5oo dek truskawek
2 opakowania galaretki wiśniowej
1 paczka gofrów gotowych
tortownice wyłożyć papierem do pieczenia lub folia spożywcza.Wyłożyć goframi .Truskawki oczyścić i zmiksować blenderem ,potem podgrzać na palniku i do ciepłej masy wsypać galaretki i wymieszać ,zdiąć z palnika i czekać aż masa stężeje dopiero wylewamy do tortownicy .
Masa piankowa
potrzebne składniki
11o g cappuccino śmietankowe
500 g śmietany 36 procentowej
1 opakowanie galaretki cytrynowej lub przezroczystej
2 łyżki cukru pudru
przygotowanie
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .Cappuccino zalewamy 1/4 szkl wody przegotowanej i wymieszać ,jak będzie zimna masa wymieszać ze śmietaną.Galaretkę zalać 1/2 szkl wody gorącej i wymieszać.Jak galaretka będzie zimna wlać do śmietany i wymieszać następnie gotową masę wlewamy do tortownicy i dajemy do lodówki .Tort można przyozdobić owocami lub ciastkami .
Pyszny torcik, super 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Edytko polecam i pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Bardzo apetycznie wygląda ten torcik, na jednym kawałku bym nie skończyła 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam Asiu
PolubieniePolubienie