1 ciasto francuskie
1 czekolada gorzka
1 łyżka masla
kakao do posypania
przygotowanie
czekoladę roztopić razem z masłem i odstawić do ostygnięcia, ciasto francuskie rozłożyć rozwałkować i zaznaczyć sobie gdzie jest środek wzdłuż. Na ciasto francuskie wylewamy czekoladę zimną i rozsmarowujemy, posypujemy kakao. Teraz zwijamy z jednej strony do połowy w rulonik a potem z 2 strony zwijamy i dajemy do lodówki na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na małe ciasteczka i pieczemy.
Przesliczne i jaki latwy przepis 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Takie na szybko Edytko
PolubieniePolubienie
Tereniu, czy to jest ciasto bez pieczenia?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dorotka ciasto francuskie pieczemy w temp 180 st
PolubieniePolubienie
świetny prosty przepis!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje bardzo
PolubieniePolubienie
Proste i na pewno smaczne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak a nadzienie można zmieniać
PolubieniePolubienie
Mniam! Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To zapraszam
PolubieniePolubienie
Proste i z pewnością smaczne ciastka. Bardzo ładnie wyglądają.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Fakt proste a smaczne
PolubieniePolubienie