tego ciasta można użyć każdych owoców niedużych. Blaszkę użyłam 24 na 24 .Potrzebna jeszcze folia spożywcza do wyłożenia blaszki.
składniki
2 paczki biszkoptów długich
500 g sera białego
250 g serka ricotta
Smietany 300 ml 36 procentowej
1/2 szklanki cukru kryształ
żelatyna
1 łyżka cukru pudru
Borówki ,maliny ,posypka czekoladowa
przygotowanie
żelatynę ok4 łyżki rozpuścić w przegotowanej wodzie .Twaróg utrzeć z serkiem ricottą..potem dodać cukier kryształ.
Śmietanę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru .i potem ją dodajemy do masy serowej .Gdy masa serowa jest gotowa na końcu dodajemy żelatynę i borówki tak ok 25 dag ,,borówek można dać mniej aby masa nie była za gęsta.
kolejność
biszkopty na to pierwsza połowa masy
i znów biszkopty druga połowa masy ,na masę posypać borówkami jak nam zostały ,ja miałam końcówkę malin to dodałam i posypałam posypką czekoladową .
Super szybkie i smaczne ciacho 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Wygląda rewelacyjnie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje ci bardzo za opinie
PolubieniePolubienie
Pyszne ciasto bez pieczenia, to zawsze dobry pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A dziękuje . w lecie idealne jak znalazł
PolubieniePolubienie