Jest to szybkie ciasto uniwersalne bo nadają się tam każde sezonowe owoce .Blaszka 24 na 24 będzie najlepsza .Ja upiekłam w wąskiej blaszce i to był błąd ,ale ciasto wysoko wyrosło mi .
składniki
3 jajka
czekolada biała
1/2 szklanki cukru kryształu
1/2 masła lub margaryny miękkiej,
serek homogenizowany owocowy,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
2 szklanki mąki Basia ,
kruszonka –
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju ,3 łyżki cukru kryształu .
wyrobić kruszonkę i posypać wierzch ciasta .
dodatkowo- rabarbar. 2 laseczki pokroić oczyszczony rabarbar drobno i ułożyć jak ciasto będzie już w blaszce ..
Blaszkę kwadratową przygotować wyłożyć papierem do pieczenia .
Biała czekolada musi być starta na tarce .Margarynę ucieramy z cukrem kryształem na jednolita masę potem dodajemy jajka ,serek ,czekoladę i na końcu mąkę i proszek do pieczenia . .Ciasto wykładamy do blaszki na to rabarbar i na koniec kruszonka ,wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp 170 st .
Prosto i jak zawsze bardzo smacznie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Diana pozdrawiam
PolubieniePolubienie
smacznie wygląda; lubię takie ciasta
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj ja też gdy mało czasu i nie tylko pozdrawiam
PolubieniePolubienie