Bardzo nam zasmakowało pracy nie dużo a przede wszystkim pyszne .
przepis na ciasto
4 jajka
3/4 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mąki basia
2 łyżeczki proszku do pieczenia ,pieczemy 24 na 24
2 łyżki kakao
przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek ,.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier kryształ .a potem żółtka .Teraz dajemy resztę składników ale mieszamy łyżką już .Jak mamy gotowe wlewamy do blaszki i pieczemy ok40 min .Po upieczeniu jak ciasto jest zimne przekroić na połowę.
masa składniki
śmietana 36 procentowa 250 g
5 łyżek cukru pudru
50 dag sera białego z wiaderka lub w kostce
1./2 puszki masy krówkowej
1 paczka herbatników
żelatyna
3 galaretki ciemne
owoce
przygotowanie
3 łyżki żelatyny zalać 5 łyżkami przegotowanej wody .Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać biały ser a potem żelatynę .
masę wykładamy na na pierwszą połowę ciasta ,potem kładziemy herbatniki ,herbatniki smarujemy masą korówkową na to druga połowa ciasta .
Teraz rozpuszczamy galaretki wedle przepisu .A owoce kładziemy na ciasto ,jak galaretka będzie tężeć zalewamy owoce i ciasto dajemy do lodówki .
Bardzo smakowite ciacho 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Asiu
PolubieniePolubienie
Fajne ciasto, podoba mi się ta kwaskowa warstwa na wierzchu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie