składniki na biszkopt
6 jajek
3/4 szklanki cukru kryształu
3/4 szklanki mąki tortowej
1/2 szklanki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
masa jabłkowa
2 kg jabłek obrać zetrzeć na tarce i usmażyć na końcu wsypać 2 galaretki .Wykładamy na upieczony biszkopt .
masa śmietankowa
500ml śmietany 36 %
4 łyżki cukru pudru
1 opakowanie mascarpone 500 ml.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem ,potem dodać serek i wyłożyć na masę jabłkową.
Na nałożyć krakersy słone i polewę .
przepis na polewę
Na polewę czekoladową wystarczy roztopić 100 g masła ,dodać do niego 50 g kakao,100 g cukru pudru ,oraz 4 łyżki mleka a następnie dokładnie wymieszać .i dajemy na krakersy
.
Chętnie bym skosztowała królewskiego ciacha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Kasiu i pozdrawiam i zapraszam na ciacho
PolubieniePolubienie
Tereniu, znowu kusisz pysznym ciastem!
Wygląda wspaniale!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Dorotka nic nie poradzę że lubię słodkie
PolubieniePolubienie
Witam,
Fajny ale nie kompletny przepis?
1.jak wykonac biszkopt
2. Na jaka blaszke
3.w jakiej temperaturze i ile piec biszkopt?
Pozdr
M.
PolubieniePolubienie
Biszkopt pieczemy w temp 180 st ,a przepis jest przeznaczony na dużą blaszkę .Wykonanie biszkopt już podaje pani Białka ubić na sztywno ,potem dodać cukier i żółtka .Mąkę przesiać i dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej ,wymieszać drewnianą łyżką .dajemy 2 łyżeczki proszku do pieczenia .Ja piekłam 40 min ,ale każdy piekarnik piecze inaczej .Dziękuje za zwrócenie uwagi na moje niedopatrzenie .
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Blaszka 26 na 33…pieczemy 170 st .Pieczemy 4o min tak ja piekłam ale każdy piekarnik inaczej piecze .W biszkopcie wystarczy ubić białka dodać cukier ,potem żółtka .Mąkę przesiać i dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia ,dadać do masy jajecznej i mieszać drewnianą łyżka.Dziekuje za zwrócenie uwagi na moje niedopatrzenie .
PolubieniePolubienie
Przepyszne ciasto!
PolubieniePolubienie
Polecam
PolubieniePolubienie