Zawsze gdy zostają białka brak pomysłu co z nich zrobić-dziś przepis na racuchy z białek

dnia

składniki

8 białek

1 1/2 szklanki  mąki tortowej

8 łyżek  cukru kryształu

proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki

przygotowanie

Białka ubić na sztywno dodać cukier i lekko ubić .Teraz już dodajemy resztę składników i mieszamy drewnianą łyżką.

Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju nakładając łyżka a na to np powidła czy masło orzechowe i przykrywamy następną łyżką, można zrobić też bez nadzienia . Na koniec posypać cukrem pudrem .

52931317_426952614717561_8038597070505902080_n (1)

 

Reklamy

6 komentarzy Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Takiej wersji racuchów nigdy jeszcze nie jadłam. Zawsze z pozostawionych białek piekłam beziki. Czas to zmienić. Z orzechowym nadzieniem placuszki muszą wybornie smakować.
    Pozdrawiam Cię, Tereniu, bardzo serdecznie:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dorotko bezy nie zawsze mi wychodzą a racuchy jak znalazł pozdrawiam

      Polubienie

  2. Edita Guhl pisze:

    Jaki ciekawy przepis. Racuszki wszyscy uwielbiaja, a czesto bywa, ze nie wiadomo, co zrobic z bialek 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje Edytko ,i polecam i pozdrawiam

      Polubienie

  3. Ewa pisze:

    Pomysłów na wykorzystanie białek nigdy za wiele 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      To fakt pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s