1 paczka herbatników
250g serka mascarpone
1 galaretka ( smak dowolny, u mnie wiśniowa)
opakowanie śmietany 36%
cukier puder – wedle uznania
puszka masy kajmakowej
czekolada gorzka
banany – obrać i pokroić, skropić cytryną
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone i ubijać dalej. Do masy wsypać opakowanie galaretki i ubijać do połączenia składników.
Blaszkę o wymiarach 24×24 wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy herbatnikami i smarujemy połową masy, a na to układamy pokrojone banany.
Później wykładamy drugą połowę masy i przykrywamy herbatnikami. Smarujemy masą kajmakową i scieramy na to czekoladę.
Ciasto wkładamy do lodówki na ok 2 godziny
Lubię takie szybkie do wykonania ciasta. Z dodatkiem bananów muszą być pyszne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To ciasto wymyśliła moja córka ,oczywiście szybko znikło pozdrawiam
PolubieniePolubienie
apetyczne:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj bardzo
PolubieniePolubienie
Bananowe bez pieczenia – brzmi super 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Z chęcią zjadła bym kawałek.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Małgosiu to zapraszam
PolubieniePolubienie
Ciacha z bananami zawsze pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokladnie tak
PolubieniePolubienie
Dla mnie super 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie