Potrzebna blaszka o wymiarach 24 na 24
andruty i folia spożywcza
składniki
5jajek
3 łyżki mąki tortowej
20 dag cukru kryształu
300 ml mleka
500 ml śmietany 36 %
Truskawki ok 4 łyżki kopiate lub 5
kawa cappuccino o smaku czekolady lub innym
przygotowanie
Żółtka oddzielamy od białek
W kąpieli wodnej na parze ubijamy żółtka ,cukier, mąkę i mleko -mieszamy ok 10 min i odstawiamy do wystudzenia . .Białka ubić na sztywno z odrobiną soli .Śmietankę ubijamy z 1 łyżką cukru pudru .Gdy masa zimna dodajemy białka ubite i mieszamy z masą a potem dodajemy śmietanę ubitą i też mieszamy .Masę teraz dzielimy na2 częsci .
Do 1 dajemy zmiksowane truskawki z odrobiną masy blenderem .potem wymieszać ma jednolitą masę z pozostałą i wylewamy na 1 andrut ,nakładamy 2 andrut ,Do 2 masy wsypać kawę 3 łyżki i wymieszać .wylać na andrut ,przyłożyć 3 andrutem .Dajemy do zamrażalnika na noc .Potem można kroić .
d
Świetny pomysł, będę musiała zrobić dla moich chłopaków 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Asiu polecam ,a smaki można zmieniać
PolubieniePolubienie