foremka mała tortownica
składniki
150 g jogurtu naturalnego
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
4 jajka
1 szklanka cukru
przygotowanie
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia .po czym dodać jajka ,cukier ,olej oraz jogurt naturalny ,składniki dokładnie ale krótko zmiksować.Ciasto dajemy do tortownicy i pieczemy 180 st 30 min .Zimny biszkopt przekroić .
masa składniki
300 ml kremówki 36 %
500 g mascarpone
1 słoiczek konfitury ja miałam śliwkowe
przygotowanie
Kremówkę ubijamy na sztywno następnie dodajemy mascarpone .Potem masę dzielimy na połowę.Do jednej dajemy 2 łyżki powideł i wymieszać .Dolny blat biszkoptu smarujemy białą masą a górę ciemniejszą masą .Bardzo prosta masa nawet dziecko w wieku szkolnym ją zrobi .
Proste i pyszne, w sam raz do weekendowej kawki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje
PolubieniePolubienie
Mniam, pychotka 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
DZiękuje coś innego od zwykłego biszkoptu
PolubieniePolubienie