Jogurtowy biszkopt przekładany masą -bardzo łatwy

foremka mała tortownica

składniki

150 g jogurtu naturalnego

2 szklanki mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

5 łyżek oleju

4 jajka

1 szklanka cukru

przygotowanie

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia .po czym dodać jajka ,cukier ,olej oraz jogurt naturalny ,składniki dokładnie ale krótko zmiksować.Ciasto dajemy do tortownicy i pieczemy 180 st 30 min .Zimny biszkopt przekroić .

masa składniki

300 ml kremówki 36 %

500 g mascarpone

1 słoiczek konfitury ja miałam śliwkowe

przygotowanie

Kremówkę ubijamy na sztywno następnie dodajemy mascarpone .Potem masę dzielimy na połowę.Do jednej dajemy 2 łyżki powideł i wymieszać .Dolny blat biszkoptu smarujemy białą masą a górę ciemniejszą masą .Bardzo prosta masa nawet dziecko w wieku szkolnym ją zrobi .

4 myśli w temacie “Jogurtowy biszkopt przekładany masą -bardzo łatwy

Dodaj odpowiedź do mojewyroby Anuluj pisanie odpowiedzi

Księga Myśli

Cytaty, cytaty w formie graficznej, myśli, sentencje, aforyzmy, książki, ciekawostki. Daj się zainspirować.

brunetkawkuchni

ciasta, ciasteczka i inne przyjemności...