Jogurtowy biszkopt przekładany masą -bardzo łatwy

dnia

foremka mała tortownica

składniki

150 g jogurtu naturalnego

2 szklanki mąki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

5 łyżek oleju

4 jajka

1 szklanka cukru

przygotowanie

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia .po czym dodać jajka ,cukier ,olej oraz jogurt naturalny ,składniki dokładnie ale krótko zmiksować.Ciasto dajemy do tortownicy i pieczemy 180 st 30 min .Zimny biszkopt przekroić .

masa składniki

300 ml kremówki 36 %

500 g mascarpone

1 słoiczek konfitury ja miałam śliwkowe

przygotowanie

Kremówkę ubijamy na sztywno następnie dodajemy mascarpone .Potem masę dzielimy na połowę.Do jednej dajemy 2 łyżki powideł i wymieszać .Dolny blat biszkoptu smarujemy białą masą a górę ciemniejszą masą .Bardzo prosta masa nawet dziecko w wieku szkolnym ją zrobi .

4 komentarze Dodaj własny

  1. Proste i pyszne, w sam raz do weekendowej kawki 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  2. Mniam, pychotka 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      DZiękuje coś innego od zwykłego biszkoptu

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s