Makowiec z masą budyniową-i Rafaelo

dnia

Pieczemy go w tortownicy 24 cm

biszkopt składniki

4 jajka

1/2 szkl  cukru kryształu

1/2 szklanki mąki tortowej

1/2 szklanki suchego maku

2 łyżeczki proszku do pieczenia

przygotowanie

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka. Potem dodajemy resztę składników i mieszamy łyżką, dajemy do tortownicy i wkładamy do nagrzanego piekarnika .Pieczemy 30 min ,170 st Wystudzony przekroić na 2 części .

krem budyniowy składniki

20 dag masła

2 budynie śmietankowe

2 szkl mleka

5 dag czekolady białej

cukru pudru 1/2 szkl

dodatki

migdały

Rafaelo

przygotowanie kremu budyniowego

W 1/2 szkl rozpuszczamy budynie, a pozostałą część gotujemy na piecu aż się zagotuje i wlewamy mieszankę budyniową. Mieszamy żeby się nie przypaliło. Studzimy budyń. Teraz roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i studzimy. Masło ucieramy z cukrem a potem dodajemy czekoladę i dodajemy zimny budyń.

Część masy odkładamy na boki i posmarowanie góry oraz przełożenie . I Torcik gotowy idealny na święta.

4 komentarze Dodaj własny

  1. Katarzyna pisze:

    trzy najlepsze ciasta polaczone w jedno! super przepis 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje Kasiu i polecam

      Polubienie

  2. Di bloguje pisze:

    Ale przepyszne połączenie ❤

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Polecam na święta

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s