Kotlety z karkówki w dwóch wersjach

dnia

Wczoraj na obiad zrobiłam kotlety z karkówki, 2 usmażyłam, a dwa upiekłam w piekarniku, obie wersje smakowały równie dobrze 🙂  Potrzebujemy:

4 plastry karkówki

mąka

jajko + opcjonalnie mleko

bułka tarta

sół,pieprz, czosnek

oliwa z oliwek

 

Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Obsypujemy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej.

Jeśli pieczemy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polewamy oliwą z oliwek. Jeśli smażymy, kładziemy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą.

Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.

4 komentarze Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Ze względów zdrowotnych wybieram wariant pieczonego mięsiwa. Muszę się jednak przyznać, że smażone mięso czy ryby smakują mi zdecydowanie bardziej niż pieczone lub gotowane.

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Ja podobnie wybieram pieczone ze względów zdrowotnych ,ja rybkę bardziej np wolę na parze robioną smakuje mi pozdrawiam

      Polubienie

  2. Di bloguje pisze:

    Pyszna propozycja na obiad.

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s