Pałki w miodowej bejcy z papryką – idealny obiad na niedzielę

Przepis mam z gazety.

Składniki

8 podudzi z kurczaka

2 łyżki miodu

1/2 cytryny

2 ząbki czosnku

1 łyzeczka słodkiej papryki

1/3 mielonej papryki ostrej

majeranek

suszony rozmaryn

sól ,pieprz -gałązki oregano lub tymianku

przygotowanie

Przygotuj bejcę- do miodu wciśnij sok z 1/2 cytryny, wsyp 1/2 łyżeczki soli ,szczypta pieprzu’.,2 rodzaje papryki oraz po 1/2 łyżeczki majeranku i rozmarynu.Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość wymieszaj aby składniki się połączyły .Do bejcy włóż opłukane pałki ,wymieszaj , aby bejca dokładnie pokryła mięso i odłóż na 30 min .Pałki przełóż  do naczynia żaroodpornego . Posmaruj olejem . Wstaw do nagrzanego piekarnika .Piecz w temp18o st .Przed podaniem posypać tymiankiem .

 

 

.

Reklamy

4 komentarze Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Chętnie, Tereniu, skorzystam z tego przepisu. Taka marynata to dla mnie coś nowego.
    Pozdrawiam:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje Dorotka i pozdrawiam

      Polubienie

  2. Katarzyna pisze:

    Pyszne danie 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje i polecam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s