Mini gofry-zrobiłam je po powrocie z urlopu

dnia

Gofry najlepiej mi przypominają czas spędzony nad morzem .A teraz czas do powrotu zwykłego szarego dnia .

Pierwsza rada za każdym razem kiedy nalewacie ciasto na gofrownicę posmarujcie ją olejem ,lepiej się odklejają.

składniki na ciasto

2 jajka

2 szklanki mąki tortowej

1/2 szklanki oleju

1,5 szklanki mleka

1 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia

2   1/2 łyżki cukru kryształu

odrobina soli

a na koniec łyżeczki kakao

wszystko wsypujemy do jednego garnka a potem wymieszać mikserem. Nalewamy na ciepłą gofrownicę równo rozprowadzić i tak około od 4 do 5 minut powinny tam być ,potem wyjmujemy .Gofry przyrządzamy tak jak lubimy na słodko z owocami itd.

 

Reklamy

6 komentarzy Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Mam gdzieś „zakopaną” gofrownicę. Koniecznie muszę ją odnaleźć i urządzić wnukom gofrową ucztę.
    Pozdrawiam:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Witaj Dorotka ,gofry dla dzieciaków to raj pozdrawiam

      Polubienie

  2. Kuchck pisze:

    Dawno gofrów nie robiłam. Zazwyczaj robię gofry na wodzie, które są bardzo chrupiące.

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      O takich jeszcze nie słyszałam na wodzie ,bardzo ciekawy przepis pozdrawiam

      Polubienie

  3. Edita Guhl pisze:

    Nie ma to jak domowe gofry 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Edytko dokładnie tak pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s