Kotlety schabowe zapiekane z warzywami

dnia

4-5 kotletów schabowych – rozbić i doprawić

2 papryki

7-8 pieczarek

trochę startego sera

przyprawy

dowolny sos

Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i również porkoić. Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać wszystko razem, można podsmażyć lub podpiec. Do naczynia żaroodpornego wylewamy część sosu, a na to układamy kotlety. Na  mięso wykładamy warzywa i zalewamy sosem. Zapiekamy i podajemy z ziemniakami i surówką.

 

Kot

Reklamy

4 komentarze Dodaj własny

  1. Magda pisze:

    Zdecydowanie to danie dla mojego męża 🙂 pozdrawiam 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Ciesze się bardzo że ci spasowało

      Polubienie

  2. Dorota pisze:

    Taki obiad jest w sam raz dla mnie. Zastanawiam się tylko, czy podpiekałaś usmażone wcześniej kotlety, czy surowe?

    Polubione przez 1 osoba

  3. mojewyroby pisze:

    Kotlety surowe Dorotka Wkładałam i podpiekałam

    Polubione przez 1 osoba

Odpowiedz na mojewyroby Anuluj pisanie odpowiedzi

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s