Andruty domowe

dnia

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu

składniki

1 kostka Kasi

3/4 szklanki cukru kryształu

szklanka śmietany 18 %

3 galaretki jagodowe

1 paczka wafli kwadratowych

przygotowanie

Margarynę z cukrem rozpuścić,  potem wsypać galaretki i mieszać tak długo aż się rozpuszczą. Wlewamy śmietanę i zagotuj całość. Masę schłodzić, aż będzie zimna i wtedy dopiero można smarować wafle .Nie przejmujcie się tym że masa jest wodnista czy coś wam nie wyszło, masa zgęstnieje. Nawet jak masa jest wodnista to smarujemy andruty i kładziemy jeden na drugi, ale wcześniej podłożyć sobie folie aluminiową i zagiąć rogi .Jak będzie posmarowane włożyć do lodówki .Po 5 godzinach powinny być już do krojenia a jak nie to jeszcze poczekać

 

Reklamy

6 komentarzy Dodaj własny

  1. Di bloguje pisze:

    Uwielbiam takie wafle. Pyszności.

    Polubione przez 1 osoba

  2. Edita Guhl pisze:

    Dobrych przepisow na wafle nigdy za duzo, super 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      To fakt ,zawsze są przydatne

      Polubienie

  3. Katarzyna pisze:

    Nigdy mi się nie znudzi ten deser! Mogłabym jeść raz na tydzien 😀

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Kasiu ja też pozdrawiam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s