Tiramisu z borówkami-mało pracy a efekt wspaniały

dnia

W sadzie urodzaju nie ma na borówki więc kupiłam, wcześniej miałam zrobić lody ale powstało tiramisu. Które bardzo szybko znikło. Ciasto jest na małą blaszkę – 24 x 24

składniki

2 paczki biszkoptów podłużnych

1 paczka okrągłych biszkoptów

Śmietana 36% 750 ml

2 opakowania serka ricotta po 250 g

1 opakowanie borówek 250 g

4 łyżki cukru pudru

żelatyna 3 łyżeczki

 

przygotowanie

Blaszkę przygotować wyłożyć folią spożywczą. Śmietanę ubić z cukrem pudrem ale krótko. Żelatynę rozpuścić wcześniej w przegotowanej wodzie. Do śmietany dodać serki zmiksować, na końcu dodać żelatynę i borówki – wymieszać łyżką. Teraz 1 rząd wykładamy biszkopty podłużne można skropić je kawą i nakładamy masę. Potem nakładamy 2 część biszkoptów teraz dajemy okrągłe biszkopty i znów masę. 3 część biszkoptów podłużne i ostatnia warstwa masy a na to można posypać kakao ja nie miałam więc jest starta czekolada karmelowa. Ciasto wyszło bardzo wysokie.

 

 

8 komentarzy Dodaj własny

  1. Świetny pomysł 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  2. Di bloguje pisze:

    Pysznie wygląda!

    Polubienie

  3. Katarzyna pisze:

    Bardzo apetycznie wygląda 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Kasiu jest przepyszne i szybko znika

      Polubienie

  4. Edita Guhl pisze:

    Jaki fajny przepis i co najwazniejsze- bez surowych jajek 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Tiramisu zawsze robię bez jajek Edytko polecam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s