Żeberka musztardowe-miodowe-a przepis zaczerpnięty z książki Gotuję z lewiatanem

Obiadek akurat na sobotę na 4 osoby, czas przygotowania 90 min .

 

składniki 1kg żeberek

4 łyżki miodu wielokwiatowego lewiatan

4 łyżki musztardy sarepskiej

3 łyżki oleju uniwersalnego

1 łyżka papryki słodkiej

1 łyżka tymianku

2 łyżki octu winnego

3 posiekane ząbki czosnku

1 łyżeczka pieprzu mielonego

1 łyżeczka soli

 

 

Żeberka umyj i podziel  na porcje. Składniki marynaty  wymieszaj ze sobą i dokładnie obtocz w nich żeberka .Włóż  do dużej miski , przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki  na 12 godzin . żeberka piecz 180 st przez 1,5 godziny ,co jakiś czas polewając wytapiającym się sosem z marynatą.Podawaj z pieczonymi ziemniakami .


 

 

11 komentarzy Dodaj własny

  1. Zuza pisze:

    wygladają bardzo apetycznie 🙂

    Polubione przez 1 osoba

      1. Pyszne:) mam książkę, znam przepis;)

        Polubienie

      2. mojewyroby pisze:

        To nie muszę polecać ,Aniu pozdrawiam

        Polubienie

  2. Boska Florence pisze:

    Żeberka pierwsza klasa 🙂

    Polubienie

    1. Nie trzeba, są pyszne za każdym razem 😋
      Pozdrawiam ciepło Teresko!❤

      Polubienie

  3. Katarzyna pisze:

    Uwielbiam takie wyroby 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  4. Uwielbiam żeberka, pyszności 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      To w takim razie polecam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s