Obiadek akurat na sobotę na 4 osoby, czas przygotowania 90 min .
składniki 1kg żeberek
4 łyżki miodu wielokwiatowego lewiatan
4 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki oleju uniwersalnego
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka tymianku
2 łyżki octu winnego
3 posiekane ząbki czosnku
1 łyżeczka pieprzu mielonego
1 łyżeczka soli
Żeberka umyj i podziel na porcje. Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i dokładnie obtocz w nich żeberka .Włóż do dużej miski , przykryj folią spożywczą i odłóż do lodówki na 12 godzin . żeberka piecz 180 st przez 1,5 godziny ,co jakiś czas polewając wytapiającym się sosem z marynatą.Podawaj z pieczonymi ziemniakami .
wygladają bardzo apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zuza polecam
PolubieniePolubienie
Pyszne:) mam książkę, znam przepis;)
PolubieniePolubienie
To nie muszę polecać ,Aniu pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Żeberka pierwsza klasa 🙂
PolubieniePolubienie
Nie trzeba, są pyszne za każdym razem 😋
Pozdrawiam ciepło Teresko!❤
PolubieniePolubienie
Polecam
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie wyroby 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu polecam
PolubieniePolubienie
Uwielbiam żeberka, pyszności 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To w takim razie polecam
PolubieniePolubienie