Ciasto owocowe z truskawkami -sezon na nie krótki więc trzeba korzystać póki są

przepis na blaszkę 24 x 24

biszkopt

5 jajek

6 łyżek cukru pudru

3 łyżki mąki tortowej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

łyżeczka octu

masa serowa

3 serki homogenizowane o smaku waniliowym lub innym

25 dag mascarpone

5 łyżek żelatyny

masa 2

1 śnieżka ubić z 3/4 szklanki mleka

2 galaretki ciemne rozpuścić wedle przepisu jak będzie tężeć zmieszać ze śnieżka i wylewamy na samą górę zalewając owoce .

owoce truskawki ok 1 kg

przygotowanie biszkoptu m

ubijamy białka z cukrem .Miksując, dodajemy żółtka i ocet. Mieszamy z przesianymi mąkami i proszkiem do pieczenia .pieczemy w blaszce ok20 min  170 st .

masa serowa

Serki i mascarpone ubijamy na krótko a potem dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszać ,wylewamy na upieczony biszkopt i wkładamy do lodówki na 40 min potem układamy truskawki ale bardzo gęsto .

Gdy truskawki mamy ułożone i masa 2 jest gotowa zalewamy owoce .i dajemy do lodówki.

 

61995604_377737616176945_7648819751782711296_n (1)

16 komentarzy Dodaj własny

  1. Ewa pisze:

    To prawda, trzeba korzystać póki świeże 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dokładnie tak pozdrawiam

      Polubienie

  2. Ciasto z truskawkami jest najlepsze 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  3. Magda pisze:

    Pyszne ciasto, fajnie korzystasz z sezonu na truskawki 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Rodzinka uwielbia truskawki więc się korzysta pozdrawiam

      Polubienie

  4. Edita Guhl pisze:

    Bardzo kuszaco wyglada, pycha 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Tak deserek do kawy

      Polubienie

  5. Di bloguje pisze:

    Ciasto wygląda rewelacyjnie.

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje i polecam

      Polubienie

  6. Ja mrożę truskawki i zima też mam ciasto z tymi owocami .No… ale..wiadomo że świeży owoc ma niepowtarzany smak i aromat.

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Wiadomo jak tylko jest taka możliwość to trzeba mrozić ,na zimę a jak sezon to jeść pozdrawiam

      Polubienie

  7. Deser w sam raz na upalne dni 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  8. Beti pisze:

    Rewelacyjnie się prezentuje 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje Beti i pozdrawiam

      Polubienie

Odpowiedz na Magda Anuluj pisanie odpowiedzi

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s