Stracciatella z truskawkami i galaretką -sezon truskawkowy rozpoczęty

Jeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł .

składniki masy serowej

500 ml śmietany 36 %

25 dag serka mascarpone

33 dag jogurtu greckiego

6 łyżek żelatyny

6 łyżek cukru pudru

5 łyżek wody

10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej

2 paczki krakersów

3 galaretki czerwone

truskawki dowolna ilość

 

przygotowanie składników

żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i ostudź.Czekoladę zetrzeć. Śmietanę ubić ,dodać do niej -mascarpone ,jogurt grecki ,cukier puder, i zmiksować.Na końcu dodać czekoladę i truskawki oraz żelatynę i wymieszać łyżką .Blaszkę wyłożyć krakersami na to masę i 20 min do lodówki .Potem nakładamy znów krakersy i truskawki i zalewamy galaretką jak jest gotowa.

 

 

 

Reklamy

2 komentarze Dodaj własny

  1. marcepanowy kącik pisze:

    Mniam, narobiłaś mi ochoty na takie ciasto. Już sobie wyobrażam jakie musi być pyszne 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Małgosiu polecam

      Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s