Sernik z lukrem z wzorkiem-jest delikatny i smaczny

Sernik został upieczony w tortownicy- średnica 24 cm .

składniki

1/2 wiaderka sera Włoszczowa

1/2 szklanki cukru kryształu

1/4 szklanki oleju

3 jajka

3/4 szklanki mleka

1/2 szklanki mleka w proszku

1 budyń waniliowy 70g

1 łyżeczka proszku do pieczenia

przygotowanie

Najpierw robimy ciasto kruche, przepis pewnie każda ma swój sprawdzony.

 

Ser, cukier, żółtka, budyń ucieramy a resztę składników dajemy potem – czyli olej, mleko, proszek do pieczenia, mleko w proszku i miksujemy. Na końcu dajemy ubitą pianę na sztywno i mieszamy,następnie  wylewamy na kruche ciasto już wcześniej podpieczone. pieczemy godzinę. Ciasto kruche trochę mi się nie sprawdziło więc nie podaje przepisu. Może ciasto było jeszcze za świeże jak kroiłam.

45508324_270532516934338_1370368878395260928_n

10 komentarzy Dodaj własny

  1. Dorota pisze:

    Pyszny musi być ten sernik. Lubię wypieki z dodatkiem proszkowanego mleka. Pozdrawiam, Tereniu:)

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje Dorotka i pozdrawiam sernik jest delikatny w smaku .

      Polubienie

  2. Ania pisze:

    Uwielbiam serniki 🙂 Pysznie się prezentuje 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  3. Array pisze:

    Dawno nie piekłam sernika, chętnie skorzystam z Twojego przepisu 🙂

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Miło mi pozdrawiam serdecznie zapraszam znów

      Polubienie

  4. Wspaniały serniczek 🙂

    Polubione przez 1 osoba

  5. izaa pisze:

    śliczny serniczek

    Polubione przez 1 osoba

    1. mojewyroby pisze:

      Dziękuje ci bardzo ale to tak od ręki bez szablonu

      Polubienie

Odpowiedz na izaa Anuluj pisanie odpowiedzi

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s