Przeglądając mój stary zeszyt natrafiłam na ten przepis, a jest sprawdzony bo piekłam go nie raz .
składniki
6 dużych jajek
1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
1 szklanka cukru kryształu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka octu
6 łyżek oliwy
przygotowanie
Białka ubić na pianę, wsypać cukier ubijać na sztywno, potem dodajemy żółtka i dalej miksując – ocet i oliwę. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy już drewnianą łyżką.
Pieczemy w dużej blaszce.
Bardzo przydatny przepis 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Dobry biszkopt, to podstawa dobrego ciasta!!! Super!!!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje Martusia
PolubieniePolubienie
Przepis na udany biszkopt to podstawa:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Tak dokładnie
PolubieniePolubienie
Piekłam biszkopty wg bardzo różnych przepisów, ale takiego z octem i olejem jeszcze nie. Z pewnością wypróbuję:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam ,wyrasta na tyle wysoki że można go przekroić .Pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Ja też mam przepis na taki biszkopt 🙂 Z octem jest super, też piekłam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokladnie tak zawsze się sprawdzają
PolubieniePolubienie
Blacha o wymiarach ?duża mało precyzyjnie podałaś,
PolubieniePolubione przez 1 osoba
26 na 33
PolubieniePolubienie
jaki czas pieczenia?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wszystko zależy jaki się ma piekarnik ja piekłam 30 minut zawsze można sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest już wyrośnięty i suchy nie wilgotny .
PolubieniePolubienie
Czy na biszkopt na tortownicy 26 cm się nada?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Trudno mi powiedzieć bo zawsze go piekłam w dużej blaszce ,w tortownicy nie próbowałam
PolubieniePolubienie