Papryka faszerowana -A nadzienie zostało zrobione z tego co miałam w lodówce

dnia

Potrzebne są 4 duże papryki  ,ściąć czubek papryki i oczyścić

Miałam resztki mięsa mielonego wieprzowego i drobiowego usmażyłam na patelni i doprawiłam przyprawami

Znalazłam grzybki maślaki – 2 – oczyścić ,drobno pokroić i z cebulką usmażyć

Teraz mięso mielone połączyć z grzybkami  ja dałam jeszcze serek łaciaty który zalegał w lodówce i wymieszałam wszystko i doprawiłam. Kupiłam jedynie serek mascarpone który trzeba pociąć na kawałki .Ja dałam na spód każdej papryki kawałek serka mascarpone potem nadzienie a na koniec serek mascarpone i tak udekorowałam każdą paprykę jak widać na zdięciu

Reklamy

8 komentarzy Dodaj własny

  1. Ania pisze:

    Bardzo lubię paprykę faszerowaną, a tak dawno nie jadłam.

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Aniu polecam fajny szybki obiadek

      Polubienie

  2. Ewa pisze:

    Bardzo lubię faszerowaną paprykę:)

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Ewuniu to tak jak ja

      Polubienie

  3. Robiłam ostatnio paprykę faszerowaną kaszą i warzywami i wyszła pyszna.Twoja wersja zapowiada się bardzo apetycznie 🙂

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Fakt kasza bardzo zdrowa warto ją jeść

      Polubienie

  4. Dorota pisze:

    Zaintrygowałaś mnie, Tereniu, dodatkiem serka mascarpone. Jestem bardzo ciekawa smaku takiej papryki:)

    Polubienie

    1. mojewyroby pisze:

      Dorotka nam smakowało bardzo ale każdy ma inne podejście do przepisu pozdrawiam serdecznie

      Polubienie

Odpowiedz na mojewyroby Anuluj pisanie odpowiedzi

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s