Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno

skkładniki

2 szkl mąki tortowej

2o dag masła lub margaryny

5 jajek

oliwa

2 filety rybne

1 filet z kurczaka taki mniejszy

szparagi ugotowane i pokrojone

2 pomidory

1/2 szkl kremówki

20 dag sera żołtego startego

zioła ,przyprawy ,sól pieprz

przygotowanie

Zagnieść ciasto z mąki, masła  i  1 jajka, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki wody i pół łyżeczki soli to wszystko zagniatamy i na godzinę do lodówki a potem wyłożyć  na blaszkę.

Ciasto podpiec w piekarniku  aż będzie gotowe a potem wyjąć z piekarnik i dać na stół , dokładać składniki.

Gdy ciasto mamy na blaszce układamy składniki  pokrojoną rybę w paski i na jednej połowie ciasta a na 2 filet z kurczaka  posypać szparagami ,rybę i mięsko wcześniej doprawić.

śmietanę wymieszać ze żołtym startym serem  doprawić do smaku i dodać 4 jajka rozmieszać doprawić zalać ciasto, a na końcu poukładać plastry pomidorów ,zapiekać w piekarniku ok45 min 180 st

Reklamy

12 thoughts on “Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s