Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem

Córka przepis przywiozła z  Bułgarii, gdzie była na wakacjach i jadła właśnie tą paprykę, zasmakowała jej i odtworzyła smak w domu.

składniki

4 sztuki papryki  podłużne  – oczyszczone, a potem trzeba podpiec je w piekarniku ok 30 min, potem zdjąć skórkę z papryk

farsz do papryk

  • Bułgarski ser szopski – można go kupić w sklepach m.in społem  lub b1
  • łyżeczka czubrycy
  • szczypiorek opcjonalnie
  • jajko
  • cebula
  • pieprz, sól

Nadziewamy papryki farszem a potem obtaczamy w mące i jajku ( najlepiej podwójnie) a następnie smażymy na oleju. Podawać z sosem barbecue

 

Polecam bo jadłam ten przysmak pierwszy raz i bardzo mi smakował

Reklamy

12 thoughts on “Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s