Córka przepis przywiozła z Bułgarii, gdzie była na wakacjach i jadła właśnie tą paprykę, zasmakowała jej i odtworzyła smak w domu.
składniki
4 sztuki papryki podłużne – oczyszczone, a potem trzeba podpiec je w piekarniku ok 30 min, potem zdjąć skórkę z papryk
farsz do papryk
- Bułgarski ser szopski – można go kupić w sklepach m.in społem lub b1
- łyżeczka czubrycy
- szczypiorek opcjonalnie
- jajko
- cebula
- pieprz, sól
Nadziewamy papryki farszem a potem obtaczamy w mące i jajku ( najlepiej podwójnie) a następnie smażymy na oleju. Podawać z sosem barbecue
Polecam bo jadłam ten przysmak pierwszy raz i bardzo mi smakował
Zjadłabym tak przygotowaną paprykę! Nie przepadam za surową:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dorotka polecam jest pyszna pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Jaki apetyczny obiadek 🙂 Chetnie bym zjadła 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Przepis polecam /jest pyszna córka będąc w Bułgari jadla ten przysmak pózniej udalo kupić się składniki i wyszedł pyszny obiadek
PolubieniePolubienie
Jedliśmy kiedyś podobny obiadek, pycha! Dobrego dnia 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje , i też życzę miłego dnia
PolubieniePolubienie
Takiego dania jeszcze nie widziałam, choć paprykę faszerowaną jadłam już nie raz!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Martyna polecam bo jadłam pierwszy raz i na pewno jeszcze nie raz zagości to danie w kuchni bo warto polecam
PolubieniePolubienie
Tereniu narobiłaś mi takiego smaku, że dziś robię 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam daj znać jak smakowało pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Takiego obiadku jeszcze nie jadłam 🙂
PolubieniePolubienie
To polecam bo jest bardzo smaczny
PolubieniePolubienie