Ja akurat bardzo lubię białą czekoladę więc skladniki mi pasowały a przepis mam z
gazety bez autora.
składniki na ciasto blaszka o średnicy 26 cm
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżki cukru pudru
1 kostka kasi do pieczenia
3 łyżki wody ,troszkę soli
wszystkie składniki wyrobić i na 30 min do lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st
krem do ciasta składniki
2 czekolady białe czyli 200g
1 opakowanie serka mascarpone 250 g
owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem
przygotowanie
Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce i dekorujemy wedle uznania .
Polecam smakoszom czekolady.
,
Ależ ona musi obłędnie smakować 😊 Wygląda rewelacyjnie 😊
PolubieniePolubienie
Dziękuje Aniu polecam mimo czekolady nie jest za słodka pozdrawiam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ciekawy przepis. Pewnie go wykorzystam, bo i ja lubię białą czekoladę:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Cieszę się i polecam ci ją Dorotka ,bo u mnie szybko znikła pozdrawiam
PolubieniePolubienie
O nie tylko nie budyń ! Czekolada w dodatku biała to jest to 🙂 Pyszna tarta.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Małgosiu dokładnie tak ,ja też uwielbiam białą czekoladę i polecam tartę pozdrawiam
PolubieniePolubienie
Pyszna i łatwa do zrobienia, chętnie wypróbuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie
Po składnikach widzę, że musi być na prawdę pyszna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu jest przepyszna szczególnie jeśli lubi się białą czekoladę tak jak ja
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ale smakowicie, super pomysł na weekendowe ciasto 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam bardzo
PolubieniePolubienie