składniki
2 paczki herbatniki kakaowe
1 l mleka
3 opakowania budyniu śmietankowego
3 łyżki kopiate cukru kryształu
200 g masła
1/2 puszka ananasów
maliny ok 1 szklanka
3 galaretki wiśniowe
przygotowania
wyłożyć na blaszkę ciastka 1 warstwę, a w między czasie ananasy sobie odsączyć. Teraz ugotujemy budyń.
Połowę mleka zagotować i dodać masło, w pozostałym mleku rozpuścić budynie i wsypać cukier kryształ . gdy mleko nam się zagotuje wlać pozostałe mleko i gotować gęsty budyń ,a potem dzielimy na 3 części żeby mieć równe warstwy .
1 część budyniu wylać na ciastka w blaszce i na to położyć ciastka i znów 2 część budyniu i ciastka kładziemy oraz wylewamy ostatnią część budyniu na to kładziemy owoce i zalewamy galaretką .Galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu,galaretkę musi być stężała.Ciasto przez noc musi poleżeć w lodówce i można kroić na 2 dzień
Ostatnio takie upały, że fajnie przygotować ciacho bez konieczności odpalania piekarnika:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak ,po prostu w upał aż się nie chce piec pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Wygląda apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A dziękuje Kasiu
PolubieniePolubienie
Takie ciasta są idealne na upalne dni 🙂 Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Aniu idealne szybko znikają ,a piekarnik na urlopie pozdrawiam serdecznie
PolubieniePolubienie
Genialny Przepis 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam
PolubieniePolubienie
Wygląda smakowicie! koniecznie muszę go zrobić.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
[
Polecam tylko dopiero kroić na 2 dzień
PolubieniePolubienie
Tereniu pyszna propozycja. Szczególnie że piec nie trzeba, mniamm 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Małgosiu polecam
PolubieniePolubienie
Pyszne ciasto i fajnie że bez pieczenia 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam
PolubieniePolubienie